Guestbook

Kees,

I have a couple of colour slides of Argentinian (?) Shell bunker barges you may be interested in but I can't send a message via the contact form.

Plse e-mail me if of interest,

neil.burns.esq@gmail.com
I am trying to details of Michael Willmott. He sailed with Eagle Oil Transport 1926-30, presumably as an Apprentice. Have details of two trips in ss SAN UGON.

Can anyone give any information about this ship or Willmott please?

Robin Knight
k7ght@btinternet.com

Hello

I'm researching about Maritime radiocommunication and looking for specific information about Shell morse company radio nets (not communication with coastal stns but intership morse net). I need frequencies and schedules used in various periods (as I found most active in 1960s-1970s) and also some traffic examples. I also looking for sample radiotelegrams from various ships in my program. Can you help?

My simulator about Radiotelegraphy is hobby non commercial program and also cover Maritime Radiotelegraphy.
Pls see: http://geocities.ws/hf8v/rars/rars.html

Since British Fleet was biggest one a lot of British ships are 'on the air' in my program.
http://www.geocities.ws/hf8v/rars/docs/vessels.html
If you can add some interesting radio traffic to my program pls contact me.
My email: spb@interia.com

Best Regards

Tom
Amateur Radio callign HF8V
Alex Betham 4th engineer sailed inthe early 70s
Looking for any enginer who was on hyria when we were mined in Saigon bethamalex@gmail.com.
Dear Kees,
I have 3 photos of San Veronico, Ganesella and Hinnites, but your contact page does not seem to have a place where I enter my e-mail address?
Regards David Fuller (dmfuller@btinternet.com)
Beste Kees, leuke site! Alleen kon ik ook geen emailveld vinden om een bericht te sturen.

Mijn oom en schoonvader hebben jaren op diverse schepen van Shell gezeten, beiden als Chief Engineer. Helaas zijn ze enkele jaren geleden allebei overleden. Op de een of andere manier kwam ik op jouw site terecht en heb mij gelijk aangemeld. Ik heb diverse ansichtkaarten van Shell tankers waar mijn oom op heeft gevaren, deze komen merendeels terug op jouw site, leuk om te zien! Ik heb nog een paar foto's die net even anders zijn. Het betreft de schepen Sidelia, Cardissa, Felania, Zaria (1960) en de Meta. Zelf heb ik nog wat foto's van de Spectrum aan boord toen ik 13 was en het schip in Botlek lag en nog eentje vanaf de brug in het Suezkanaal. Het verbaasde mij trouwens dat de Spectrum omgebouwd is tot FPSO! Gaat nu door het leven als FPSO Cidade de Itajaí. Vandaar de foto van de FPSO op jouw site, dacht eerst even dat het een foutje betrof.

Ik hoor het wel als je interesse in 'nieuwe' foto's hebt, dan digitaliseer ik ze voor je.

Groet, Bas Vlug
Ik heb geprobeerd te ontdekken hoe ik een mail kan versturen via contact, maar het systeem vraagt om een geldig mailadres, maar er is geen plek zichtbaar waar je dat kunt invullen, derhalve maar op zeze wijze.

Ik ben namen aan het controleren van de personen die meevoeren op de Poelau Bras, en de ramp (7/3) hebben overleefd. In een artikel van de Blauwe Wimpel uit 1974 staan 3 namen genoemd van de aangegeven maatschappij in een lijst met geredde en vermiste of gedode personen. Het gaat mij nu specifiek om de volgende namen: W. Rotteveel (3e officier), Stam (3e machinist), en H. C. I. Pootjes (4e machinist). Ik zou graag de voorletters van de genoemde personen willen verifiëren, en in het laatste geval ook de achternaam, omdat ik ook een vermelding tegenkom met de naam: Poortjes. Is dat nog te achterhalen?
Goedendag, wat een mooie informatie op de site Helderline.com van u.

s/s LEPTON
Onze modelbouwer Arnold Jones wilde varen op s/s Lepton maar het schip werd net opgelegd.
Hij is scheepskok, gaat binnenkort met pensioen en hij wil de Lepton nu als schaalmodel bouwen.

BOUWTEKENINGEN
Zijn er tekeningen van de Lepton? Er bestaat van de Lepton een waterlijn schaalmodel (1:150?). Misschien is dat nog te achterhalen.

Dankzij de vele foto's, ook op deze site kunnen we hem van foto bouwen maar je zit er altijd een stukje naast zonder tekening!

Hartelijke dank voor reactie,

Steven Hoogslag
hoogslag@nedsystems.nl
0655-872341

info:
Vorig jaar bouwden wij de Berge Stahl voor Arnold, ook van foto:
https://www.modelgroep.nl/index.php/56-berge-stahl-geslaagde-proefvaart
https://www.modelgroep.nl/index.php/in-aanbouw/52-berge-stahl-bouwfotos


Hi all,

This is PaK Kay Chan's son, my father who was working for Shell as No.2, Pumpman, Filler, G.P. P.O. from 1962 to 1986. He is now 95 years old, I am puzzling his seaman's life with pictures, tankers, etc... If you have good memory with my father, photos. Pls let me know, and if possible send it to my personal email:

chasa021710@gmail.com

He was with CAPISTERIA, ONOBA, VEXILLA, ZAPHON, DARINA, DONACILLA, KRYPTOS, VIBEX, KATELYSIA, KERMIA, ZAFRA, ZARIA, ABIDA, CINULIA, LIMA, KYLIX, LIMOPSIS, ENTALINA, THISTLE was the last one discharged at Jacksonville.

Many thanks in advance!

Best Regards,
Savio Chan
Beste allen,

Ik ben Annita Schuiten, de jongste dochter van Jaap Schuiten of J.A. Schuiten, later kreeg hij ook de bijnaam Brains. Mijn vader heeft geruime tijd voor Shell tankers gewerkt. Ik herinner me namen als de Acteon en de Macoma. Ik ben in 1976 geboren, mijn vader was toen in Curaçao voor een overstap en kwam pas vele maanden later weer thuis. In die tijd was hij vak zo'n 9 maanden per jaar van huis. Ik ben op zoek naar verhalen en of informatie uit die tijd over zijn bezigheden aan boord. Hij is eind jaren zestig voor Shell tankers gaan werken en heeft dat zeker tot eind jaren tachtig gedaan. Mijn vader is helaas in 2014 overleden en mijn moeder in 2017. Helaas kan ik ze zelf dus niet meer vragen naar die tijd, wel zou ik er meer over te weten willen komen. Mijn vader vertelde ook over zijn tijd in Vietnam in de oorlog aldaar, dat waren zeker niet de mooiste herinneringen het was een zware tijd. Mocht iemand iets weten dan verneem ik het graag. Alvast dank! Groet, Annita
Looking for john page sailed with shell tanker late 60s early 70s
Are there anyone interested in ATEX/IECEX certified explosion proof lighting for hazardous locations?

www.cespledex.com
GING@cespledex.com